CAPMANY

El terme municipal de Capmany

s’estén al llarg dels últims contraforts meridionals de la serralada de l’Albera i limita amb els termes municipals de Cantallops, la Jonquera i Agullana per la banda nord; Darnius, per l’oest i sud-oest; Biure, pel sud, i Masarac i Sant Climent Sescebes per l’est. Pertany a la comarca de l’Alt Empordà i el seu partit judicial és Figueres. Dista de la capital altempordanesa 14 km i de Girona 52 km. Té una extensió de 26,58 km2 i es troba a 109 metres d’altitud sobre el nivell del mar.Pel sector occidental del terme hi passen la carretera N-II, de Madrid a la Jonquera, i l’autopista A-17, en la mateixa direcció. A tocar el poble hi trobem la comarcal GI-602-610, que enllaça amb la Nacional II i mena a Roses.El terreny és força accidental i envoltat per diferents serres: la Comunera, la Blanca i la dels Estanys, al nord; la serra de la Solana i de Bosquerós, a l’oest, i la serra de l’Horta, al sud. Hi ha grans extensions de sureres i d’alzinars, malgrat que l’incendi de 1986 en destruí una gran part. El terme és drenat pel Llobregat d’Empordà, afluent de la Muga; la riera de Torrelles; el Merdançà, que neix als estanys de Canadal i travessa el municipi; el torrent del barranc de les Tórtores i el torrent de Bosquerós, tots ells afluents del Llobregat; al nord-est del terme també hi trobem el torrent de la Verneda.

La vinya i la indústria que en deriva són les principals fonts de riquesa. Capmany és un dels més importants centres vitivinícoles de l’Empordà i hi ha també una part de la població que viu del sector terciari, atesa la proximitat de la carretera N-II i l’autopista A-17.

A part del mateix poble de Capmany, cap del municipi, hi ha algunes masies disseminades i dos veïnats: Bosquerós i la Vall.

http://webspobles.ddgi.cat/sites/capmany/Pages_LeftMenu/Coneix.aspx

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: